ميدو بيكهام
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


هاى يا زائر ومنورنا بوجودك دايماً
 
الرئيسيةMeDo BeCkHaMدردشة منتدى ميدو بيكهم الكتابيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكشري المصري

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ragya afw allah
روجيانس الحضارة البكهامية
روجيانس الحضارة البكهامية
ragya afw allah


انثى
عدد الرسائل : 427
العمر : 37
مكان الاقامة : المنوفية
العمل/الترفيه : ؟؟؟؟؟
المزاج : الحمد لله
رقم العضوية : 69
تاريخ التسجيل : 03/06/2008

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: الكشري المصري   الكشري المصري Icon_minitime1السبت 7 يونيو 2008 - 23:06

1- الكشرى المصرى:



المقادير:



2 كوب ارز مصرى مغسول ومصفى


1 كوب عدس اسمر (مصرى) مغسول



1/2 كوب مكرونة شعرية


1/2 كيلو مكرونة مسلوقة


3 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة


حمص (نخى) مسلوق (حسب الرغبة)


لعمل الصلصة:


2 كوب عصير طماطم


معلقة كبيرة صلصة معلبات


2 فص ثوم مفروم


1/4 فنجان خل ابيض


كمون او سنوت - ملح .



الطريقة:



- يسلق العدس الاسمر جيدا فى ماء وكمون وملح ويترك جانبا .. نضع على النار قليل من


الزين ونحمر فيه الشعرية حتى يحمر لونها ثم نضيف الارز الابيض المصرى ونقلب


ونضيف الملح ومن ثم نضيف الماء حتى يغطى الارز ويزيد عنه بارتفاع 1 سم ، يغطى


ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج ، نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب


برفق شديد حتى يختلط الجميع ويترك على النار الهادئة 5 دقائق .


- نحمر البصل الجوانح فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ وذلك


لاضافته على وجه الطبق


- تجهيز الصلصة : نضع قليل من الزيت فى طنجرة ثم نضيف عصير الطماطم والخل فى وقت واحد وبعد ان


يقترب من الاستواء نضيف الصلصة المعلبة والثوم والكمون والملح وستظهر الرائحة الذكية ونتركها 5 دقائق



- يغرف العدس والارز ويوضع فوقه قليل من المكرونه المسلوقة الساخنة وفوقها الصلصة (اضافة الفلفل الحار


اختيارى) ثم نضيف البصل المحمر والحمص المسلوق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ده عمرى
مساعد المدير ومدير مجموعة المشرفين و ( عمارتيس الحضارة البكهامية )
مساعد المدير ومدير مجموعة المشرفين و ( عمارتيس الحضارة البكهامية )
ده عمرى


انثى
عدد الرسائل : 2405
العمر : 33
مكان الاقامة : عندنا فى البيت
العمل/الترفيه : مافيش
المزاج : ماشى حالى
رقم العضوية : 17
تاريخ التسجيل : 30/04/2008

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Icon_minitime1الإثنين 28 يوليو 2008 - 6:48

انا بحبه جدااااااااااا على فكره
بس مش مسموح ناكله من بره
ومش بنعمله فى البيت غير كل سنه مره
علشان حد فى البيت مش بيحبه
ماعلينا
المهم تسلم ايدك ياراجيا
وتقبلى مرورى ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري المصري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ميدو بيكهام :: منتدى المرأة ولاسرة :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: