ragya afw allah روجيانس الحضارة البكهامية
عدد الرسائل : 427 العمر : 37 مكان الاقامة : المنوفية العمل/الترفيه : ؟؟؟؟؟ المزاج : الحمد لله رقم العضوية : 69 تاريخ التسجيل : 03/06/2008
| موضوع: الكشري المصري السبت 7 يونيو 2008 - 23:06 | |
| 1- الكشرى المصرى:
المقادير:
2 كوب ارز مصرى مغسول ومصفى
1 كوب عدس اسمر (مصرى) مغسول
1/2 كوب مكرونة شعرية
1/2 كيلو مكرونة مسلوقة
3 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
حمص (نخى) مسلوق (حسب الرغبة)
لعمل الصلصة:
2 كوب عصير طماطم
معلقة كبيرة صلصة معلبات
2 فص ثوم مفروم
1/4 فنجان خل ابيض
كمون او سنوت - ملح .
الطريقة:
- يسلق العدس الاسمر جيدا فى ماء وكمون وملح ويترك جانبا .. نضع على النار قليل من
الزين ونحمر فيه الشعرية حتى يحمر لونها ثم نضيف الارز الابيض المصرى ونقلب
ونضيف الملح ومن ثم نضيف الماء حتى يغطى الارز ويزيد عنه بارتفاع 1 سم ، يغطى
ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج ، نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب
برفق شديد حتى يختلط الجميع ويترك على النار الهادئة 5 دقائق .
- نحمر البصل الجوانح فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ وذلك
لاضافته على وجه الطبق
- تجهيز الصلصة : نضع قليل من الزيت فى طنجرة ثم نضيف عصير الطماطم والخل فى وقت واحد وبعد ان
يقترب من الاستواء نضيف الصلصة المعلبة والثوم والكمون والملح وستظهر الرائحة الذكية ونتركها 5 دقائق
- يغرف العدس والارز ويوضع فوقه قليل من المكرونه المسلوقة الساخنة وفوقها الصلصة (اضافة الفلفل الحار
اختيارى) ثم نضيف البصل المحمر والحمص المسلوق | |
|
ده عمرى مساعد المدير ومدير مجموعة المشرفين و ( عمارتيس الحضارة البكهامية )
عدد الرسائل : 2405 العمر : 33 مكان الاقامة : عندنا فى البيت العمل/الترفيه : مافيش المزاج : ماشى حالى رقم العضوية : 17 تاريخ التسجيل : 30/04/2008
| موضوع: رد: الكشري المصري الإثنين 28 يوليو 2008 - 6:48 | |
| انا بحبه جدااااااااااا على فكره بس مش مسموح ناكله من بره ومش بنعمله فى البيت غير كل سنه مره علشان حد فى البيت مش بيحبه ماعلينا المهم تسلم ايدك ياراجيا وتقبلى مرورى ياقمر | |
|